Zázračná potravina – AVOKÁDO

Niektorí ste sa s ním už možno stretli, niektorí nie. Dostalo sa k nám a urobilo veľké haló. Prečo je toto ovocie tak populárne? Ak ste zástancom klasiky a do svojej stravy nechcete zaradzovať toto, či iné exotické ovocie, robíte chybu. Avokádo poznáte podľa jeho zelenej farby a tvaru hrušky. Existujú však rôzne druhy.
Obsahuje veľa živín, vitamínov ako napríklad vitamín C, B6, kyselinu listovú a iné. Zaujímavosťou je, že obsahuje viac draslíka ako napríklad veľmi obľúbené banány. Avokádo slúži svojimi látkami a vitamínmi ako prevencia pred rôznymi závažnými ochoreniami. Samotné avokádo nemá veľmi výraznú chuť, preto prinášame pár receptov, ako si ho pripraviť.

avokádo.jpg

Úplne najjednoduchší recept na prípravu avokáda, ktorý je možno práve váš obľúbený, je avokádová nátierka. Budete potrebovať avokádo, cesnak, soľ a čierne korenie. Avokádo olúpete, vyberiete kôstku, rozpučíte do konzistencie nátierky, pridáte rozpučený cesnak, soľ a korenie podľa chuti. Do nátierky môžete tiež pridať kúsky cherry paradajky. Nátierku podávate na toaste, prípadne s volským okom a chutné raňajky sú na svete.
Zaujímavé tiež môžu byť zapekané cestoviny s avokádom, ktoré môžete vymiešať spolu so smotanou ako zálievku, alebo ho pridať ako samotné kúsky medzi cestoviny, dochutiť a zapiecť. Tiež si môžete pripraviť veľmi veľa druhov šalátov, kde avokádo pridáte. Medzi nich patrí napríklad aj cestovinový šalát s rukolou, paradajkou, prosciutto a avokádom, či vajíčkom.

rozpůlené avokádo.jpg

Receptov dnes na internete nájdete mnoho, môžete sa inšpirovať a pri najbližšej rodinnej oslave pripraviť práve nejaký recept s avokádom, čím ostatných určite milo prekvapíte a všetci si pochutíte na tejto zázračne surovine, ktorá sa vďaka jej výživným látkam a vitamínom stala tak veľmi populárna všade vo svete. Samozrejme nezabúdajte, že každé jedlo treba konzumovať s mierou a strava by mala byť kombinovaná, nezaškodí však do nej pridať naše milované avokádo.

About the Author

You may also like these

No Related Post